DOT PSYCHOLOGIE
Praktijk voor psychologische behandeling en begeleiding

Over mij

 Ik ben Danielle Otten (1966), GZ-psycholoog. Na ruim 20 jaar in Leiden gewerkt te hebben in de ouderenzorg en de medische (cardiologische) revalidatiezorg, ben ik in april 2022 gestart met mijn kleinschalige persoonlijke psychologiepraktijk. Gevestigd aan de haven van Leiden, werk ik er samen met vier ervaren psychotherapeuten die hier al langere tijd hun praktijken voeren.


Oorspronkelijk opgeleid als A-verpleegkundige, ben ik psychologie gaan studeren vanuit mijn interesse in de invloed van gezondheid en ziekte op mentaal welzijn en op psychische klachten. In 1993 studeerde ik af aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna ik vanaf 1997 binnen de gezondheidszorg werkzaam ben geweest als psycholoog. Tot 2008 in de ouderenzorg, daarna tot 2022 in de medische revalidatiezorg.

In 2004 heb ik mijn post-academische opleiding tot GZ-psycholoog afgerond.


Mijn werk als psycholoog doe ik met passie. De veerkracht die ik tijdens mijn werk tegenkom bij mensen van jong tot oud, met ieder hun eigen verhaal, achtergrond en levensgeschiedenis, en de manier waarop ieder voor zichzelf de draad vroeg of laat weer oppakt, fascineren mij iedere keer weer. Het is waardevol om vanuit mijn vak te kunnen bijdragen aan dit persoonlijke proces naar herstel.


Met enthousiasme heb ik naast de individuele behandelingen jarenlang groepscursussen verzorgd voor hartpatiënten en hun naasten. Deze  waren gericht op leefstijlverandering, met betrekking tot stressgerelateerde klachten, omgaan met overgewicht, en omgaan met de gevolgen van acute en chronische hartziekten. Ook heb ik regelmatig scholing verzorgd voor zorgprofessionals, waaronder verzorgenden, verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Voor psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog heb ik als supervisor en werkbegeleider met plezier kunnen bijdragen aan hun opleiding. 


In mijn praktijk zet ik het bieden van supervisie aan psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog graag voort. De interactie met collega's in opleiding houdt me scherp en 'up to date'. Niet alleen met betrekking tot de ontwikkelingen in het vakgebied. Het houdt me ook een spiegel voor in mijn eigen werkwijze, waardoor ik me blijf ontwikkelen.


Registratie

BIG registratie GZ-psycholoog 69062236025

Zie ook mijn werkwijze en aanmelden voor meer informatie


Lid van 

Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychotherapeuten en Psychologen (LVVP)  

Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Nederlandse Vereniging GezondheidszorgPsychologie (NVGzP)/NIP,